SITE UNDER CONSTRUCTION (HEAD TO OUR FB PAGE)

arrow1

“CrossFit richt zich op het verbeteren van de fysieke conditie door middel van een alomvattende en complete aanpak.” “Wij willen hen niet alleen voorbereiden voor het onbekende maar ook het ongekende”.

“Kortom, onze specialiteit is diversiteit in "functional movement" ‍: hardlopen, springen, touwklimmen, gewicht opheffen, gewicht verplaatsen duwen trekken en werpen zijn mogelijke elementen van een WOD (Workout Of the Day).

WAT IS CROSSFIT‍?

De CrossFit methode berust op 3 basis principes:

  • Functionele bewegingen: de uitgevoerde bewegingen dienen overdraagbaar te zijn naar het dagelijkse leven zodat deze bewegingen het dagelijkse leven efficiënter maken.
  • Hoge intensiteit: om de verwachte resultaten te kunnen behalen, dient elke serie uitgevoerd te worden met een hoge krachtintensiteit (bijvoorbeeld: het zo snel mogelijk verplaatsen van een gewicht).
  • Constante verandering: met vaste en routineuze trainingsprogramma’s kan men zich niet voorbereiden op onverwachte of ongezien situaties, vandaar de grote variatie in de WOD’s.

“CrossFit is een programma dat zich richt op het verbeteren van de conditie en het ontwikkelen van de spieren die voor steun zorgen (core of het midden van het lichaam) en het optimaliseren van de fysieke capaciteiten in de tien verschillende fitnesselementen : weerstand,  cardio-vasculair/respiratoir uithoudingsvermogen, spieruithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, explosiviteit, snelheid, coördinatie, lenigheid, balans, nauwkeurigheid.”

De ontwikkeling van deze tien fysieke kwaliteiten zorgt ervoor dat er geen enkel aspect van de menselijke fysieke conditie genegeerd wordt. Op die manier kan men zich voorbereiden op de meest uiteenlopende en veeleisende fysieke activiteiten.

CONSTANTLY VARIED
HIGH-INTENSITY
FUNCTIONAL MOVEMENTS
DESIGNED FOR

UNIVERSAL
SCALABILITY

De CrossFitmethode legt de nadruk op verschillende werkassen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn om de fysieke conditie op hoog niveau te brengen, of zelfs op een optimaal niveau:

  • Voeding :legt de moleculaire basis voor fysieke conditie en gezondheid
  • ‘Metabolic Conditioning'(of Cardio-Training) : het ontwikkelen van de competentie in elk van de drie metabolische wegen: aerobisch, melkzuur en vervolgens creatinefosfaat;
  • Gymnastiek :het eigen lichaam kunnen optillen en verplaatsen als één van de essentiële onderdelen van een sportieve activiteit
  • Gewichtheffen :de mogelijkheid om externe voorwerpen te controleren en een kracht te produceren vanuit het centrum tot aan de uiteinden van het lichaam.
  • Sport :betreft de fysieke conditie van iemand met een competitieve geest gecombineerd met meer willekeurige bewegingen en het beheersen van de vaardigheden.

De CrossFitfilosofie berust op de menselijke kwaliteiten van de leden die deze discipline beoefenen. De aantrekkingskracht van deze sport komt voort uit de gemeenschap die zich reeds heeft gevormd en die elke dag blijft groeien.

De begrippen zoals training, doorzettingsvermogen, eerlijkheid, respect vormen de basis van de praktijk van deze gemeenschap.