• Home
 • Training
 • Team
 • Crossfit
 • Rehabilitation
facebook-color-circle-outline
instagram-color-circle-outline
Retrack logo site

Rehabilitation

Kinesitherapie & Revalidatie

Nood aan een kinesitherapeutische behandeling of revalidatie? Het team van Retrac - Rehabilitation training center – bestaat uit professionele coaches maar ook uit een kinesiste. Onze kinesiste is naast het coachen, ook gespecialiseerd in sport, schouderrevalidatie, blessurepreventie en algemene en orthopedische revalidatie  

Klik hier voor meer informatie

Praktische informatie

Afspraak maken

Alle consultaties zijn op afspraak en kunnen online geboekt worden, per mail of telefonisch worden gemaakt. Let er wel op dat afspraken per mail pas ingepland worden als u hiervan een bevestiging ontvangt.

Een consultatie duur gewoonlijk 30 minuten. Een eerste consultatie kan iets langer duren en omvat een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek om het probleem in kaart te brengen.

Bij een eerste afspraak breng je best het volgende mee:

 

 • Het voorschrift van de arts

 • Uw identiteitskaart

 • Een klevertje van uw ziekenfonds/mutualiteit

 • Eventueel andere relevante documenten zoals medische beeldvorming

 • Gemakkelijke of sportieve kledij

 

Annuleren kan enkel telefonisch en dient minimum 24 uur op voorhand te gebeuren. Een annulatie op minder dan 24 uur voor de afspraak, of het niet komen opdagen wordt aangerekend als een volledige sessie.

 

 

 

Afspraak maken

Algemene kinesitherapie & revalidatie

Algemene klachten van het bewegingsstelsel, zoals rug- en nekklachten, spier- of peesblessures, gewrichtspijn, hoofdpijn? Of heb je net een operatie achter de rug?  Na een individueel ondezoek gaan we samen aan de slag om jouw blessure of probleem aan te pakken. Met manuele technieken, oefentherapie en een individueel revalidatietraject streven we naar een duurzame oplossing om de pijn te verminderen of helemaal weg te nemen.

Het doel? Acute of chronische bewegingsproblemen doen verdwijnen en jou sterker te maken dan ervoor.

Patiënten mogen na de behandeling altijd gratis gebruik maken van de oefenruimte.

Sport kinesitherapie & blessurepreventie

Als sporter wil je blessures uiteraard vermijden. Om een sport goed te kunnen uitvoeren, moet je lichaam optimaal functioneren.We onderzoeken wat de zwakke schakels in jouw bewegingsstelsel zijn en voeren geschikte oefeningen uit om de kans op blessures aanzienlijk te verminderen. Denk aan core stability, spierversterkende oefeningen, stretching …

 

Is het te laat en heb je al een blessure opgedaan?

Door middel van sportspecifieke oefentherapie, dry needling, taping en meer zorgen we ervoor dat je na de revalidatie sterker bent dan vóór je blessure om herval te voorkomen. Je kunt zowel met acute als chronische blessures of peesontstekingen bij ons terecht.

 

Patiënten mogen na de behandeling altijd gratis gebruik maken van de oefenruimte. In overleg met jouw therapeut heb je hier de ruimte om zowel je revalidatieschema uit te voeren, alsook je eigen recovery of training uit te voeren.

 

 

Dry needling en taping

 

Dry needling is een behandeling waarbij met een zeer dunne naald in bepaalde ‘spierknopen’ (triggerpoints) van een spier geprikt wordt. Op deze manier wordt de spanning verminderd en reduceren we bewegingsbeperking, uitstraling, pijn etc. Een zeer efficiënte techniek om pijn en klachten te verminderen. Taping is een aanvullende techniek in de kinesitherapie die zowel preventief als ondersteunend gebruikt kan worden. Ook helpt het pijn te verlichten bij sommige blessures. Er bestaan verschillende manieren en soorten van taping die door de therapeut gebruikt kunnen worden om tijdelijk extra ondersteuning te bieden.

Connect met ons

Deze informatie word enkel voor professionele doelen binnenin Retrac gebruikt.

106 C Gentstesteenweg, 8530 Harelbeke, Belgie

 

location-marker

kinefithandels@gmail.com

+32 484 40 44 27

instagram-color-circle-outline
twitter-color-circle-outline
facebook-color-circle-outline

Website door Derieuw Chilo

Gentsesteenweg 106 C, Harelbeke België

© retrac.be, alle rechten voorbehouden.

 • Home
 • Services
 • Team
 • Contact